Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policistům nabízel úplatek

V neděli dne 13. listopadu skončil na policejní služebně jednatřicetiletý muž, který policistům z Oddělení hlídkové služby Obvodního ředitelství policie Praha IV nabízel úplatek.  

Jeho vozidla si povšimli kolem páté hodiny ráno v ulici U Plynárny v Praze 4. Jelo značně nestandardně, výrazně vybočovalo do protisměru, kličkovalo a několikrát málem vyjelo z vozovky. Proto se rozhodli, že řidiče zastaví a zkontrolují. Po pár stech metrech se jim to podařilo. Na výzvu, aby předložil doklady potřebné k řízení vozidla, zareagoval tak, že se vypotácel z vozu a jen stěží držel rovnováhu. Protože z něj byl cítit silný zápach alkoholu, vyzvali jej policisté, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přístroji Dräger. Toho ale nebyl schopen, proto jej vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření ke zjištění, zda není pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. V tu chvíli s nimi začal smlouvat. Nejprve chtěl za své jednání zaplatit pouze pokutu. Když mu ale policisté sdělili, že to není možné, začal jim nabízet úplatek ve výši 5 tisíc korun. Z tohoto důvodu jej zadrželi a předvedli na služebnu.
 
Na místním oddělení se nakonec podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu. Ta u něj prokázala více než dvě promile. Po vystřízlivění byl umístěn v policejní cele a následně skončil u vyšetřovatele, který mu sdělil obvinění z trestného činu podplacení. Za ten může v případě odsouzení strávit za mřížemi 1 – 6 let. Vyšetřován je prozatím na svobodě.
 
Kpt. Bc. Eva Stulíková 14.11.2011   

vytisknout  e-mailem