Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Prague Pride

V souvislosti s festivalem Prague Pride pražská policie připravila adekvátní bezpečnostní opatření. 

V tomto týdnu proběhne v metropoli festival Prague Pride, který navštíví větší počet osob a bude zakončen v sobotu tradičním pochodem z centra města na Letenskou pláň. Pražští policisté budou po celou dobu trvání akce dohlížet na veřejný pořádek a dopravní situaci v metropoli. Na zajištění bezpečnosti se bude podílet více než sto policistů a strážníků městské policie.

Vzhledem k předpokládané účasti většího počtu osob budou policisté věnovat pozornost i doprovodným akcím, které se v souvislosti s tímto festivalem celý týden konají. Bezpečnostní opatření k těmto doprovodným akcím budeme vyhodnocovat individuálně a podle potřeby zajišťovat dostatečným počtem sil.

Nejzásadnějším opatřením bude avizovaný průvod, který by měl startovat v sobotu 10. srpna v 12.30 hodin na Václavském náměstí a pokračovat přes ulice Na Příkopě, nám. Republiky, Revoluční, Řásnovka, Dvořákovo náb. a Čechův most až na Letnou.  

V uvedenou dobu bude na trase docházet k zásadnímu omezení dopravy, které bude vzhledem k předpokládanému velkému počtu účastníků několikahodinové. Žádáme proto motoristy, aby s tím počítali a zvolili alternativní objízdné trasy.

por. Bc. Jan Daněk – 5. 8. 2019

vytisknout  e-mailem