Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pravděpodobný vrah zadržen

Muž, který je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu vraždy, kterou měl spáchat včera 18. srpna v Praze 6 v ulici Libocká a byl na útěku, byl dnes, druhý den po činu ve 14 hodin zadržen policisty Pohotovostní motorizované jednotky Krajského ředitelství policie hl.m.Prahy.  

O případu jsme okamžitě informovali prostřednictvím médií veřejnost a díky této spolupráci převzal operační důstojník ve 13, 30 hodin poznatek, že se v lokalitě Břevnov pohybuje muž, jehož popis odpovídá popisu muže, po kterém bylo vyhlášeno pátrání.
Jedna ze tří hlídek policistů, kteří okolí začali okamžitě prohledávat, skutečně na základě přímého upozornění občana, zahlédla na tramvajové zastávce na Heyrovského náměstí podezřelého muže. Podezřelý muž nekladl při zatýkání žádný odpor a s policisty spolupracoval. V tuto chvíli jsou s ním prováděny vyšetřovací úkony.
Pražští policisté touto cestou děkují jak médiím, tak veřejnosti, za vynikající spolupráci, díky které budou moci kriminalisté pravděpodobně uzavřít tento závažný trestný čin. 
 
Pro připomenutí uvádíme známá fakta, které jsme včera zveřejnili:
V bytě, který již několik let společně obývali jednačtyřicetiletý muž a jeho o rok starší družka, došlo zřejmě k hádce. Sousedé totiž slyšeli ženino volání o pomoc. Na dveře bytu ale zaklepali až ráno. Protože nikdo neotvíral, uvědomili o všem policii. Ta zjistila, že žena je mrtvá. Utrpěla několik bodných ran, kterými ji usmrtil neznámý pachatel. Okamžitě padlo podezření na jejího druha. Bylo zjištěno, že se v bytě pohyboval ještě v odpoledních hodinách. Rozjela se tak rozsáhlá pátrací akce, která měla za cíl podezřelého muže co nejdříve dopadnout.

vytisknout  e-mailem