Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Případy z linky 158

V průběhu svátečních dnů přijali operátoři linky tísňového volání desítky oznámení, avizujících policistům protiprávní jednání různých pachatelů. 

K prvnímu vyjížděli policisté v úterý, minutu před třiadvacátou hodinou do ulice Jablonecká v Praze 9. Odtud informoval policisty pozorný občan o tom, že byl svědkem pokusu vloupání do zaparkovaného vozidla, a že zná popis pachatele. Na místo proto okamžitě spěchaly policejní hlídky oznámení prověřit. Po příjezdu sdělil oznamovatel policistům popis neznámého lapky, na základě čehož se rozjelo pátrání v blízkém okolí. To bylo přibližně po čtvrt hodině úspěšné, kdy policisté zadrželi jedenatřicetiletého muže, který se ke svému jednání ještě na místě události doznal. Navíc se jednalo o osobu policistům poměrně známou, neboť má pestrou trestní minulost majetkového charakteru. Zadržený skončil nepolicejní služebně pro podezření z trestného činu krádež vloupáním.
Další podobný případ řešili policisté ve středu nedlouho po tři čtvrtě na tři ráno. Tehdy přijali operátoři linky 158 oznámení o tom, že se dva pachatelé snaží odcizit na Rohanském nábřeží skútr. Jelikož byli policisté na místě během několika málo minut, podařilo se jim zadržet pachatele přímo při činu. Dvojice lapků taktéž skončila na policejní služebně pro podezření z trestného činu krádež.
Třetí případ řešili policisté ve středu, nedlouho před tři čtvrtě na pět ráno. Tehdy pozorný občan oznámil policistům, že neznámý pachatel právě odcizil měděné okapy z budovy v Topasové ulici. Opět na místo okamžitě vyjelo několik policejních hlídek k vypátrání a zadržení pachatele. A to se i po přibližně deseti minutách podařilo. Muž se sice snažil zamaskovat krádeže měděných komponentů tím, že je přímo před přijíždějícími policisty odhodil do křoví, ale nebylo mu to ni platné. I přes jeho nepovedenou kamufláž ho policisté zadrželi a předvedli na policejní služebnu. I v tomto případě se jedná o podezření ztratného činu krádež.

kpt. Mgr. Tomáš Hulan 6. 7. 2011

vytisknout  e-mailem