Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Řidič nadýchal téměř dvě promile

V noci na pátek brázdil Prahou červená, nečervená. Teď mu za to hrozí až jeden rok vězení. 

V pátek, nedlouho po půlnoci projel na Letenském náměstí řidič Subaru semafory na červenou. Při tom mu nevadilo, že přímo za ním jede policejní hlídka policistů z tamního místního oddělení.

Ta na vyvstalou situaci okamžitě reagovala a vozidlo se snažila zastavit k silniční kontrole. Řidič Subaru v prvopočátku modrých majáků a červeného nápisu “stop policie“ respektoval a ve Veletržní ulici skutečně zastavil, avšak pouze na chvilku.

Během vteřiny se ale rozjel a před policisty začal ujíždět. A že to byla jízda poměrně zběsilá, to dokládají záběry z kamery policejního vozu.

Tímto rasantním způsobem dojel řidič až do ulice Čechova, která je jednosměrná a on ji chtěl projet opačným směrem. To se mu stalo osudné, neboť mu cestu zatarasil řidič, který chtěl ulici projet správně, tedy v souladu s dopravním značením.

Pak už přišel na řadu zákrok policistů místního oddělení Letná, kteří řidiče vytáhli za pomoci donucovacích prostředků z vozidla a tím mu zabránili v dalším ujíždění.

Následně provedená orientační dechová zkouška ukázala pravý důvod řidičova ujíždění. Její výsledek byl totiž pozitivní, když se na displeji přístroje objevila hodnota dosahující téměř dvě promile alkoholu v dechu.

Na základě této skutečnosti skončil osmačtyřicetiletý muž na policejní služebně pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Tomáš Hulan 9. 5. 2016

vytisknout  e-mailem