Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Řidiči pod vlivem

Během čtyřiadvaceti hodin pražští policisté zadrželi 6 řidičů pod vlivem alkoholu, drog a se zákazem řízení. 

Pražští policisté během uplynulých čtyřiadvaceti hodin řešili hned 6 případů, kdy řidiči před jízdou požili buď alkohol, drogy nebo řídili i když to měli zakázané. První z případů se stal devět minut po půlnoci ze středy na čtvrtek v Praze 4 na Opatovické ulici. Policisté čtvrtého policejního obvodu zde zastavili šestatřicetiletého řidiče, který při dechové zkoušce nadýchal 2, 57 promile alkoholu. Ten následně skončil na oddělení policie pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě odsouzení hrozí až jeden rok odnětí svobody.
 
Dalšího řidiče zastavili policisté pohotovostní motorizované jednotky hodinu po půlnoci v Praze 4 na ulici Kupeckého. Ten při následné dechové zkoušce nadýchal 2, 56 promile alkoholu v dechu. Osmatřicetiletý řidič proto následně skončil na oddělení policie pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě odsouzení hrozí až jeden rok odnětí svobody. 
 
Krátce před desátou hodinou dopoledne zastavili policisté z místního oddělení Barrandov vozidlo v Praze 5 na ulici K Barrandovu. To řídil sedmadvacetiletý muž, u kterého policisté zjistili orientační zkouškou přítomnost drog, konkrétně amphetaminu. Následnou lustrací policisté zjistili, že má i zákaz řízení motorových vozidel do června 2014. Proto muž skončil na policejním oddělení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního výkonu a rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
V půl jedenácté dopoledne zastavili „péjáci“ v Praze 10 na ulici Strašnická vozidlo, které řídil čtyřicetiletý muž, u kterého lustrací zjistili, že má také platný zákaz řízení motorových vozidel do listopadu 2015, který mu byl uložen soudem. Ten následně skončil na místním oddělení policie pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Předposledním případem byla kontrola řidičky v Praze 9 v ulici Na Břehu, která se svým vozidlem skončila částečně ve svahu mimo pozemní komunikaci. Žena policistům z místního oddělení Vysočany uvedla, že nedopatřením sjela z tohoto svahu a nejde jí vyjet zpět na silnici. Nebylo se ani čemu divit, protože následnou dechovou zkouškou jí policisté naměřili 3, 41 promile alkoholu v dechu. Dvaačtyřicetiletá řidička skončila na místním oddělení policie pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě odsouzení hrozí až jeden rok odnětí svobody. 
 
Posledním případem byla kontrola řidiče dvě hodiny po čtvrteční půlnoci v Praze 8 na ulici Pobřežní. Policisté prvního policejního obvodu provedli u řidiče orientační zkoušku na přítomnost drog v těle, která byla pozitivní na kokain. Muž proto také skončil na oddělení policie pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě odsouzení hrozí až jeden rok odnětí svobody. 
 
por. Bc. Jan Daněk – 9. 5. 2014

vytisknout  e-mailem