Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Spravedlnosti neutekl

Policisté pronásledovali muže, který odcizil v prodejně zboží, nastříkal pepřový sprej do obličeje zaměstnanci ostrahy a při útěku vyskočil z okna. Po několika kilometrech pronásledování ho hlídka zadržela. 

Začátkem června zasahovali policisté z místního oddělení Zličín v prodejně potravin v Řevnické ulici. Důvodem byl muž podezřelý z krádeže alkoholu v prodejně, který byl po zadržení ostrahou velmi agresivní. Nejdříve žádal člena ostrahy, aby ho pustil, když neuspěl, nastříkal mu pepřový sprej do obličeje a dal se na útěk. K tomu využil otevřené okno, kde poškodil síť a vyskočil ven. Policisté zjistili směr útěku a začali muže pronásledovat. Podle popisu ho zahlédli zrovna ve chvíli, kdy přebíhal přes kolejiště depa k ulici Na Radosti, kde na výzvy aby zastavil, nereagoval, a zmizel v křovinatém porostu. Hlídka se proto rozdělila a každý člen propátrával jinou oblast. Na pohyb podezřelého muže pak jednoho z policistů upozornili zaměstnanci soukromé firmy zabývající obsluhou komunikací. Ti ukázali směr útěku podezřelého a odvezli policistu na místo, kde byl viděn naposled. Během několika okamžiků byl podezřelý nalezen, za pomoci donucovacích prostředků zadržen a převezen na policejní služebnu k dalším úkonům.

Policisté u třiadvacetiletého muže nalezli teleskopický obušek, pepřový sprej a jednorázová plastová pouta.

V současné době je podezřelý ze spáchání trestného činu krádež a několika přestupků včetně neuposlechnutí výzvy úřední osoby. V uplynulých třech letech se za majetkovou trestnou činnost zodpovídal před soudem.

por. Mgr. Jan Rybanský - 20. červen 2023

vytisknout  e-mailem