Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Štěstí v neštěstí

To měli celkem čtyři občané, kteří buď vlivem alkoholu, nebo pouze nešťastnou náhodou skončili v kolejišti metra. 

První takový případ řešili policisté už na začátku roku, konkrétně jednatřicátého ledna. Tehdy notně podroušená mladá žena skončila v kolejišti ve stanici metra Vyšehrad. Po dopadu naštěstí skončila pod převisem nástupiště vedle kolejí. To jí fakticky zachránilo život, neboť díky tomu přečkala přejezd dvou souprav metra téměř bez újmy.
Stejné štěstí měla, opět podnapilá dívka, prvního července ve stanici metra Muzeum. Ta po pádu do kolejiště skončila, těsně před příjezdem soupravy v bezpečnostní prohlubni mezi kolejemi. Tuto dívku poté vytáhli pracovníci metra spolu s cestujícími mezerou mezi vagony také téměř nezraněnou.
Ve třetím případě z jedenáctého července se jednalo o nešťastnou náhodu, kdy mladík hledal ve svém batohu tak intenzivně mobilní telefon, že si neuvědomil, že je už na okraji nástupiště. Proto následoval pád do kolejiště ve stanici metra Kobylisy. Mladík naštěstí při pádu neutrpěl tak zásadní zranění, která by mu bránila vylézt zpět na peron ještě před příjezdem vlaku. Z kolejiště mu navíc pomohli pozorní, ale především ochotní spolucestující.
Čtvrtý, a zatím poslední případ se odehrál tento týden v úterý, opět ve stanici metra Kobylisy. A opět hrál hlavní roli alkohol. Značně podroušený muž chtěl nastoupit do soupravy, jenže ta stihla mezi tím z peronu odjet. Muž však tuto skutečnost zřejmě nezaregistroval a v nastupování pokračoval, a proto následoval pád do kolejiště. I v tomto případě se našli pozorní spolucestující, kteří pomohli muži zpět na peron ještě před příjezdem další soupravy. Za zmínku také stojí duchapřítomnost některých cestujících, kteří okamžitě spěchali použít bezpečnostní tlačítko určené k zamezení příjezdu další soupravy a informování dozorčí služby o mimořádné události ve stanici metra.
Nutno zmínit, že ani jedna z těchto osob neměla sebevražedné úmysly, vždy se jednalo pouze o nešťastnou náhodu.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 17. 7. 2013

vytisknout  e-mailem