Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Údajná podvodnice policii stále uniká

Od roku 2003 vyšetřují kriminalisté Obvodního ředitelství policie Praha III trestnou činnost jednačtyřicetileté ženy, která je důvodně podezřelá ze spáchání trestného činu podvodu.  

Na tuto ženu vydalo v polovině dubna roku 2003 Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 8 předchozí souhlas se zadržením pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Toho se měla dopustit v roce 2003 tím, že zástupce jednoho z velkých pražských hotelů uvedla v omyl tím, že jim sdělila, že její zaměstnavatel změnil banku a tudíž i číslo účtu, na který má zmíněný hotel zaslat peníze. Hotelu poté měla zaslat fakturu s přelepeným původním číslem účtu. Následně si na svůj účet nechala od hotelu neoprávněně převést finanční částku ve výši bezmála 4 a půl miliónu korun. Tu měla z účtu vyzvednout a peníze použít pravděpodobně pro svoji potřebu.
 
V průběhu vyšetřování získali kriminalisté několik poznatků o tom, že by se hledaná měla stále pohybovat po území České republiky, má vystupovat pod různými jmény a prokazovat se odcizenými nebo padělanými doklady, které jsou viditelně laicky upraveny. Údajně se ubytovává společně s různými muži v pronajatých bytech.
 
K tomu, aby mohli kriminalisté zmíněný případ řádně objasnit, potřebují i vysvětlení této hledané ženy. Prozatím po ní ale bezvýsledně pátrají. Disponují též fotografií staršího data, takže podoba dotyčné tehdy se nemusí shodovat s její podobou stávající. Přesto všechno se policie obrací na všechny spoluobčany se žádostí o pomoc a spolupráci při pátrání po této ženě. Jakékoliv poznatky přijmou kdykoliv operátoři na lince 158, anebo policisté na kterékoliv policejní služebně.

Kpt. Bc. Eva Miklíková 4.10.2010 

vytisknout  e-mailem