Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

V okolí obchodních center proběhla bezpečnostní akce

V průběhu soboty 30. srpna probíhala v okolí vybraných obchodních center na území Obvodního ředitelství Prahy IV bezpečnostní akce s krycím názvem „Sandra“. Kriminalisté společně s policisty z pořádkových útvarů Obvodního ředitelství Prahy IV se zaměřili na trestnou činnost právě na vytipovaných parkovištích. V průběhu dne pak zkontrolovali téměř sedm desítek podezřelých osob.  

Akce probíhala na základě vyhodnocení trestné činnosti ve zmíněných oblastech, kde se policisté zaměřili zejména na podvodný prodej elektroniky, krádeže vloupáním do vozidel, či prodej drog nebo kapesní krádeže. V průběhu akce zkontrolovali bezmála sedmdesát osob a zhruba třicet vozidel z hlediska registrace a původu.
U obchodního domu na Pankráci se policistům podařilo zadržet rusky hovořícího osmadvacetiletého muže, který se na území republiky zdržoval bez řádného povolení k pobytu. V minulosti mu navíc soud vyslovil zákaz pobytu na území ČR. Muž se svým jednáním dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a po odpykání trestu lze očekávat jeho vyhoštění. Doprovod tomuto muži tvořil jeho o čtyři roky mladší krajan, kterého kriminalisté předali kolegům z cizinecké policie. Jemu je pro změnu kladeno za vinu přestupkové jednání v souvislosti s pobytovým režimem. U stejného nákupního centra pak policisté zadrželi ještě i muže který se zde byl posilnit. Při kontrole policisté zjistili v dechu muže alkohol. Jeho jednání bude mít pravděpodobně dohru v podobě správního řízení.
Před obchodním domem na Skalce pak policisté zjistili několik přestupků souvisejících s provozem motorových vozidel. Všechny přestupky řešili policisté na místě v blokovém řízení. Na stejném místě pak kriminalisté zadrželi i dvaatřicetiletého muže z okresu Praha – východ. Muž na místo přijel osobním vozidlem, které podle všeho mělo upravená výrobní čísla. Vůz proto kriminalisté zajistili a podrobí ho dalšímu odbornému zkoumání. Mimo to má muž vysloven zákaz řízení motorových vozidel a tak lze očekávat jeho obvinění z trestného činu řízení motorových vozidel bez řidičského oprávnění. Dalším ohledáním vozidla se policistům podařilo zajistit plastovou nádobku. Ta obsahovala šedou krystalickou látku. O té nařízená expertíza zjistila, že se jedná o látku, jejíž hlavní složkou je efedrin, tedy látka sloužící k výrobě pervitinu. Jeho prodejem by si zadržený muž přišel na zhruba sto tisíc korun. Vzhledem k tomuto zjištění byl na místo přivolán služební psovod se psem vycvičeným na vyhledávání drog. Ten zajištěné vozidlo prohledal. Muže už policejní komisař obvinil z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Bez zajímavosti není skutečnost, že právě tento muž byl v minulosti podezřelý v případech závažné násilné a majetkové trestné činnosti.
záznam z akce ve formátu .wmv
 

vytisknout  e-mailem