Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržení ihned po krádeži

Pražští policisté z pohotovostní motorizované jednotky zadrželi muže, který odcizil z vozidel dva katalyzátory. A to hlavně díky výbornému popisu podezřelého, který sdělila policistům všímavá oznamovatelka. Lustrací navíc zjistili, že je muž v celostátním pátrání. 

V pondělí krátce před čtvrtou hodinou odpoledne vyjížděli policisté z pohotovostní motorizované jednotky do Bryksovy ulice v Praze 9, kde si pozorná oznamovatelka všimla, že se muž snaží ukrást z vozidel katalyzátory. Policisté se hned po příjezdu spojili z oznamovatelkou a vydali se pátrat po muži. Díky výbornému popisu a směru útěku, který policistům sdělila oznamovatelka, ho nalezli ve vedlejší ulici, kde se schovával před policisty na školním hřišti. Při prohlídce u něj nalezli brusku a dva katalyzátory. Navíc lustrací zjistili, že je muž v celostátním pátrání za předchozí páchání majetkové trestné činnosti.

Policisté se sedmačtyřicetiletým mužem zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, jelikož byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost již odsouzen, hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 25. 8. 2023

vytisknout  e-mailem