Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zatajení nálezu

Policisté pátrají po muži, který si z nákupního centra odnesl tablet, který mu nepatřil. 

Policisté z místního oddělení Zličín se od konce října zabývají případem, který je kvalifikován jako trestný čin zatajení věci. Z toho je podezřelý prozatím neznámý muž, který si v obchodním centru v Praze 5 přivlastnil tablet s příslušenstvím. Ten totiž původní majitel zapomněl na lavičce u dětského koutku, a když se pak pro něj po několika málo minutách vrátil, zbyly mu už jen oči pro pláč.

Kamerový systém zachytil podobu nepoctivého nálezce, který si s úsměvem na tváři tablet odnáší. Smích ho ale zřejmě přejde, protože vzhledem k několikatisícové škodě je nyní podezřelý z trestného činu zatajení věci, za což by mu v případě vypátrání a odsouzení mohl hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok.

Touto cestou se policisté nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoliv informace k podezřelému muži přijmou na bezplatné tísňové lince 158, nebo na kterékoliv policejní služebně.

V případě, že naleznete jakoukoliv věc, pokuste se v první řadě dohledat původního majitele. Pokud se to z nějakého důvodu nepodaří, obraťte se například na informační centrum nákupního střediska, provozovatele veřejné budovy či dopravního prostředku, případně věc odevzdejte příslušnému obecnímu (městskému) úřadu.

por. Bc. Iveta Martínková – 11. 12. 2015   

vytisknout  e-mailem