Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Znásilnění - AKTUALIZACE II

Seznámení v klubu se posléze zvrhlo ve znásilnění mladé dívky. Pomozte vypátrat podezřelého. 

Policisté z 1. oddělení druhého policejního obvodu kriminalitou řeší od 21. srpna případ kvalifikovaný jako znásilnění. K tomu mělo dojít okolo půlnoci na diskotéce ve Francouzské ulici, kde se poškozená dívka společně se svými kamarádkami seznámila s dvojicí mladíků. Tato dívka se po krátké konverzaci rozhodla odejít na toaletu, přičemž jí jeden z mladíků nabídl, že jí ukáže cestu. Po příchodu však dívku natlačil do kabinky toalet, kde na ní i přes její opakovaný nesouhlas vykonal soulož. Dívka se poté s tímto traumatickým zážitkem svěřila kamarádkám a vše oznámila na linku 158.
 
Ještě před příjezdem policistů však podezřelý mladík společně se svým kamarádem odešli z klubu směrem do ulice Blanická. Díky kamerovým systémům uvnitř klubu však policisté znají alespoň podobu podezřelého.
 
Policisté by však potřebovali hovořit také s kamarádem podezřelého mladíka, který je nyní pro policisty důležitým svědkem. 
 
Policisté se nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoliv informace k podezřelému, nebo jeho kamarádovi, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158, nebo na kterékoliv policejní služebně.
 
Za trestný čin znásilnění by mladíkovi v případě dopadení a pravomocného odsouzení hrozil až desetiletý trest odnětí svobody.
 
por. Bc. Iveta Martínková – 23. 9. 2015
 
 
AKTUALIZACE: Na základě zveřejnění případu v médiích se oba mladíci kriminalistům sámi přihlásili. Detektivové již oba vyslechli a nyní budou zjišťovat další okolnosti případu, které budou rozhodující pro další postup trestního řízení. Vzhledem k prvopočátku prověřování však nelze v tuto chvíli z taktických důvodů poskytnout bližší informace.  
 
AKTUALIZACE II: V průběhu prověřování případu dospěli krminalisté k závěru, že nebyla naplněna skutková podstata žádného trestného činu. Detektivové tedy v této souvislosti nikoho obvinili a celý případ v průběhu prosince odložili.
 
por. Bc. Iveta Martínková - 4. 1. 2016

vytisknout  e-mailem