Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zpronevěra

Kriminalisté objasnili případ zpronevěry, ze které viní otce s dcerou.  

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu z 8. oddělení obecné kriminality zabývající se odhalováním trestné činnosti spojené s automobilovou kriminalitou objasnili případ zpronevěry se škodou téměř 350 tisíc korun. Podle zjištění detektivů otec se svojí dcerou pracovali jako obchodní zástupci firmy, která prodává nové náhradní díly na automobily. Dvojce tyto díly rozvážela převážně na Táborsku koncovým odběratelům, za což inkasovala finanční hotovost. Tu pak měli vkládat na účet firmě, u které byli zaměstnáni, což však nečinili a peníze si nechávali pro svou potřebu. Celkem tak od června do listopadu loňského roku učinili ve dvě stě dvaceti případech a způsobili tak zaměstnavateli škodu 350 tisíc korun.
 
„Na případu jsme pracovali 5 měsíců a to na základě podnětu od zástupce poškozené firmy. Museli jsme jednání obou podezřelých pečlivě zadokumentovat, což byla poměrně zdlouhavá práce vzhledem k více než dvěma stům skutků, za které jsme jim následně sdělili obvinění,“ řekl nadporučík Mgr. Ladislav Siebert vedoucí 8. oddělení obecné kriminality čtvrtého policejního obvodu.
 
Kriminalisté s pětačtyřicetiletým mužem a s jeho třiadvacetiletou dcerou zahájili trestní stíhání pro trestný čin zpronevěra, za což v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let a to z důvodu spáchané větší škody. Při výslechu se oba ke shora popsanému jednání přiznali a jsou stíháni na svobodě. 
 
por. Bc. Jan Daněk – 8. 9. 2015

vytisknout  e-mailem