Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Bezpečné pneumatiky

Strakonice – Dopravně bezpečnostní akce odhalila 13 řidičů s nevyhovujícími pneumatikami.  

Minulý týden proběhla v kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu zimních pneumatik. Proto se také na silnicích okresu Strakonice mohli řidiči setkat častěji s policejní hlídkou, která kromě běžné silniční kontroly zaměřila pozornost i na hloubku dezénu pneumatik a zkontrolovala, zda má vozidlo zimní přezutí. Řidičům policisté od 1. listopadu 2011 opakovaně připomínají, ať už prostřednictvím sdělovacích prostředků či preventivními akcemi, například akce Města Strakonice a Policie ČR s názvem „Bezpečné pneumatiky – základ bezpečné jízdy“, povinnost mít na vozidle zimní pneumatiky, a to ve chvíli, kdy se na vozovce vyskytuje vrstva sněhu či ledu nebo námraza anebo takovou situaci můžeme očekávat.
http://www.policie.cz/clanek/bezpecne-pneumatiky.aspx
 
A výsledky této akce v okrese Strakonice?
Policisté během týdne zkontrolovali celkem 265 řidičů. Z toho u 102 zjistili dopravní přestupek. Nejčastěji řidiči překročili povolenou rychlost, a to ve 33 případech a ve 26 případech řidiči nepoužili při jízdě bezpečnostní pásy. Nevyhovující pneumatiky na vozidle mělo celkem 13 kontrolovaných řidičů. Tři řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu, což potvrdila provedená dechová zkouška.
 
Dopravní nehodovost za minulý týden
Minulý týden policisté zaevidovali celkem 12 dopravních nehod s jedním lehkým zraněním. V devíti případech za nehodou stál nesprávný způsob jízdy řidiče. Další dva řidiči nepřizpůsobili rychlost jízdy povrchu a stavu vozovky a jeden nedal přednost druhému vozidlu. Hmotná škoda na vozidlech je vyčíslena na 292 000 korun.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
25. ledna 2012
 

vytisknout  e-mailem