Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Bezpečnost na silnicích

Jihočeský kraj - Písek, Strakonice - Nepodceňujte reflexní oblečení a prvky. 

 

Preventivní činnost dopravních policistů Územního odboru Písek v řadách občanů má pravděpodobně význam v snižování dopravní nehodovosti za poslední týdny. Policisté pravidelně navštěvují základní a střední školy v regionu a neopomínají i seniory, kteří tvoří další součást účastníků silničního provozu. Ač se denní světlo prodlužuje, je nutné stále připomínat důraz na reflexní prvky nejen chodců, ale i cyklistů.

Stále mnoho osob se domnívá, když zákon o provozu na pozemních komunikacích od loňského února, stanovuje být reflexně označen mimo obec, kde není souvislé osvětlení, netýká se jich to ve městech a menších obcích. V rámci vlastní bezpečnosti je potřeba být označen za snížené viditelnosti i v osídlených oblastech, protože pokud prší, je mlha nebo jiných vliv omezuje snáze rozpoznat nemotorového účastníka silničního provozu.

Poslední tragickou událost, kdy na následky střetu zemřel chodec (http://www.policie.cz/clanek/smrtelna-dopravni-nehoda-233000.aspx), lze připomenout, že k nehodě došlo v obci Skočice, ve večerní době a policisté Skupiny dopravních nehod Územního odboru Strakonice mj. zjišťují i skutečnost viditelnosti.

Myslete vždy na svou bezpečnost a neriskujte!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

21. března 2017

vytisknout  e-mailem