Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Chodci

Písek – Dopravní policisté upozorňovali chodce na důležitost reflexních prvků. 

Dnes dopoledne vyšli dopravní policisté mezi písecké chodce a upozorňovali je na důležitost reflexních prvků, které mohou velkou měrou přispět
chodcichodci
chodcichodci
chodcichodci
Chodci 14.1.2015Chodci 14.1.2015
  k bezpečnějšímu pohybu této velmi zranitelné skupiny účastníků v silničním provozu. Zaměřili jsme se především na seniory a mladé rodiny s dětmi.
 
Bohužel jsme museli také vzpomenout dvě nedávné smrtelné dopravní nehody, které se staly u Protivína a přímo v Písku u nemocnice a obětmi byly právě chodkyně - seniorky.
 
Zimní období s sebou nese horší povětrností a hlavně viditelností podmínky, ráno je poměrně dlouho tma a naopak večer se brzy stmívá, proto je velmi důležité, aby si právě chodci a také cyklisté uvědomovali, jak je důležité, aby byli dobře vidět. Reflexní prvky na oblečení, vesty u dětí, pásky na rukou, kočárcích a podobně mohou předejít vážným nehodám.
Oslovené chodce policisté obdarovali právě reflexními pásky a děti vestičkami. Mnozí chodci se nechali slyšet, že už o pořízení reflexních prvků mnohokrát uvažovali, ale dobrý nápad neuskutečnili.
 
Nenechme heslo „vidět a být viděn“ jen prázdnou frází, myslete na své bezpečí a i při pořizování oblečení či různých doplňků myslete na nezpochybnitelné výhody reflexních materiálů.
 
por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cz
14. ledna 2015
 

vytisknout  e-mailem