Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Chtěl skočit z mostu

České Budějovice - Na poslední chvíli jej zachránili českobudějovičtí policisté.  

Včera, krátce po sedmé hodině večer, zavolal všímavý člověk na linku 158, že na mostě přes řeku Malši, na Lidické ulici v Českých Budějovicích, stojí muž, který chce zřejmě z mostu skočit. Bezprostředně po přijetí oznámení na místo vyjeli policisté z českobudějovického oddělení hlídkové služby.
Muž byl pod vlivem alkoholu a chystal se z mostu skočit. Policisté ho oslovili. Muž jim řekl, že chce skočit dolů z důvodu jeho těžké životní situace. Byl ve velmi špatném psychickém stavu. Policisté s ním začali hovořit a snažili se mu v jeho těžkém okamžiku pomoci. Když byli u muže dostatečně blízko, přiskočili k němu, uchopili ho a společně s kolegy z městské policie za pomoci chvatů a hmatů muže přetáhli zpět přes zábradlí na chodník.
Policisté následně na místo přivolali lékařskou pomoc. Zdravotnická záchranná služba poté 23letého muže z Českobudějovicka  převezla do léčebného zařízení.
Díky včasnému oznámení a rychlému, plně profesionálnímu přístupu policistů z českobudějovického oddělení hlídkové služby se podařilo zachránit život mladého muže.
 

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
18.října 2011
 

vytisknout  e-mailem