Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Čtyři vloupání

Český Krumlov – Vyšebrodští, kapličtí a křemežští policisté prošetřují vloupání. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Třikrát jde o vloupání do rekreačních objektů, jednou o vloupání do sklepa.
 
Někdy v průběhu minulého týdne se do rekreační chalupy v Loučovicích vloupal neznámý pachatel. Po překonání drátěného plotu vnikl na pozemek patřící k chalupě, rozbil okno v obýváku a vnikl dovnitř. Poté z objektu odcizil kávový mlýnek, rádio a různé potraviny, vše v celkové hodnotě 4 100 Kč. Na pletivu a okenní výplni pak způsobil škodu ve výši 1 700 Kč.
 
Ve stejném období a ve stejné lokalitě rozbil pachatel skleněnou výplň dvoukřídlého okna rekreačního domku. Domek prohledal a odcizil i odtud mlýnek na kávu, dále kovový pohrabáč, kovovou lopatku a kovovou vidlici do krbu. Poškozením okna a vybavení způsobil škodu ve výši 720 Kč, krádeží pak škodu 1 300 Kč.
 
Oba tyto případy šetří vyšebrodští policisté.
 
Do rekreační chalupy se „podíval“ zloděj také na Křemežsku. Po vypáčení okna vnikl do obytných prostor, odkud poté vynesl kamna na tuhá paliva, která ale následně zanechal v zadní části dvora. Poškozením okna a lina v domě vznikla škoda ve výši 200 Kč.
 
Do sklepních prostor se pak v druhé polovině týdne vloupal zloděj ve Velešíně. Otevřel dveře do sklepní kóje, kterou prohledal a odcizil odtud nářadí různého druhu. Profesionál to ale asi nebyl. Nechal totiž ve sklepě batoh s ledvinkou, klíči, sluchátky, cyklistickými rukavicemi a svým vlastním nářadím.
 
Přesto způsobil poškozenému majiteli sklepa škodu ve výši 10 100 Kč. Tento případ šetří kapličtí policisté.
 
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)
28. června 2010

vytisknout  e-mailem