Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další úspěch českobudějovických kriminalistů

České Budějovice – Kriminalisté rozkryli úvěrový podvod za nejméně 4 750 000 korun.  

Jak jsme již informovali v uplynulém týdnu, objasnili českobudějovičtí kriminalisté úvěrový podvod za dva miliony korun : 
http://www.policie.cz/clanek/uverovy-podvod-za-dva-miliony-korun.aspx

Týž scénář i hlavního aktéra – 38letého muže z Českobudějovicka má další úvěrový podvod, tentokrát s výší vzniklé škody přesahující částku 4 750 000 korun.
Podezřelý 38letý muž v červenci 2009 obstaral svému známému – 45letému muži z Českobudějovicka zfalšované daňové přiznání za rok 2008 a 2007. Tyto dokumenty následně 45letý muž předložil při uzavírání smlouvy o hypotečním úvěru ve výši nejméně 4 750 000 korun na nákup bytu v jedné z obcí na Českobudějovicku. Po doložení těchto listin došlo ke schválení úvěru, podepsání smlouvy a následnému čerpání úvěru v celé jeho výši. Do současné doby však nebyla ze strany 45letého muže uhrazena ani jedna z pravidelných splátek. Celý podvod zinicioval 38letý muž a to především se záměrem získat finanční provizi jako odměnu za zprostředkování prodeje bytové jednotky .
Na úkor poskytovatele úvěru se tak dvojice podvodníků nezákonně obohatila o bezmála 4 750 000 korun.
Ve věci padlo včerejšího dne obvinění, a to pro podezření ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu. Vzhledem k tomu, že svým nezákonným jednáním způsobili oba podezřelí muži škodu značnou, hrozí jim v případě prokázání viny trest odnětí svobody v délce trvání dvou až osmi let.


nprap. Regina Tupá,piscb@mvcr.cz
25.ledna 2012
 

vytisknout  e-mailem