Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další úspěch „TOXI týmu“

Českokrumlovsko - Českokrumlovští kriminalisté uštědřili další ránu drogovému trhu. 

Českokrumlovským kriminalistům, kteří se specializují na potírání nezákonné činnosti v oblasti drogové problematiky, se podařil další úspěšný zásah do drogové distributorské sítě na Kaplicku. V uplynulých dnech obvinili třiačtyřicetiletou ženu z Českobudějovicka a dvaačtyřicetiletého cizince z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Policisté oba viní z toho, že nejméně od ledna 2017 do dubna 2019 měli na různých místech Českokrumlovska, zejména v Kaplici a v Dolním Dvořišti, samostatně nebo společně ve stovkách případů prodávat různým osobám drogu, konkrétně pervitin.

Trestní stíhání obou obviněných vedou českokrumlovští kriminalisté na svobodě. U soudu jim tak mimo jiné hrozí trest odnětí svobody na dobu jednoho až pěti let.

TOXI tým nepřetržitě a s plným nasazením pracuje na tom, aby odhalil, zadržel, obvinil a pomohl dostat před soud co nejvíce drogových dealerů a tím citelně zasáhl do drogové distributorské sítě. Je více než pravděpodobné, že už nyní mají v hledáčku další adepty.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

14. června 2019

vytisknout  e-mailem