Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další vykradená prodejna potravin

Tábor – Choustník – Opět cigarety a alkohol. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Po nedávných případech v obcích Opařany a Dražice řešíme další obdobný případ. Zloději tentokráte zaútočili na prodejnu potravin v centru obce Choustník. Dle oznámení bezpečnostní agentury, která objekt zajišťuje, došlo ke skutku krátce po desáté hodině večerní včerejšího dne, tj. 25. června 2013. Pachatelé se do vnitřních prostor dostali po násilném překonání hlavních vchodových dveří a z prostor skladu a vlastní prodejny odcizili zatím neupřesněné množství alkoholu a cigaret různých značek, dle předběžného odhadu v hodnotě nejméně 50 000 korun. Další nejméně 1 000 korun bude stát oprava poškozených dveří. Případ šetří policisté místně příslušného Obvodního oddělení Sezimovo Ústí.
Žádáme tímto zejména občany obce Choustník, kteří si v době okolo desáté hodiny večerní včerejšího dne mohli u prodejny potravin na návsi obce všimnout jakéhokoliv neobvyklého dění, a to jak výskytu osob, hluku či pohybu podezřelého vozidla, aby své informace předali policistům sezimovoústeckého obvodního oddělení na jejich služebně, na telefonním čísle 974 238 730 či cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.
Zároveň na tuto trestnou činnost opětovně upozorňujeme a nabádáme majitele či provozovatele prodejen potravin, zvláště na menších obcích, aby zabezpečení a zajištění svých obchodů, zejména pak zboží, jako jsou cigarety a alkohol, věnovali maximální pozornost.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
26. června 2013
 
 

vytisknout  e-mailem