Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dobrá práce kriminalistů

Prachatice – Těm se v krátké době podařilo objasnit případ vloupání do rekreační chalupy v obci Stachy, dva muži už skončili ve vazbě. (Hlasová schránka 974 236 116)  

Prachatičtí kriminalisté zahájili usnesením trestní stíhání dvou mužů ve věku 23 a 27 let z Vimperka, jako obviněných ze spáchání zločinu krádeže a přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci, spáchaných formou spolupachatelství, ve formě pokračování v trestném činu, kterých se měli dopustit tím, že nejméně v době od 2.9.2012 do 8.9.2012, za použití násilí, vnikli do rekreační chalupy v obci Stachy, ze které následně odcizili různé věci, například osobní vozidlo Ford Siera, elektroniku, nářadí a starožitnosti  a dále rozlitím různých chemikálií v domě poškodili nábytek a podlahovou krytinu, čímž způsobili majiteli škodu za nejméně 600 000 korun.
 
Obvinění dále dne 25. srpna 2012 vnikli do sklepní kóje, v ulici Sklářská ve Vimperku, ze které odcizili horské jízdní kolo značky Favorit Python, čímž majiteli způsobili škodu za nejméně 7 000 korun.
 
Uvedeného jednání se 27letý muž dopustil i přesto, že již byl v posledních třech letech za takový čin odsouzen okresním soudem. Tohoto muže kriminalisté navíc obvinili z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kterého se měl dopustil tím, že v přesně nezjištěné době dne 25. srpna 2012, na přesně nezjištěném místě ve Vimperku, nejméně v jednom případě dal 0,25 gramu pervitinu druhému obviněnému muži za kradené věci. Dále se obviněný dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, tím, že řídil dne 3.9.2012 ve Vimperku osobní vozidlo VW Golf, přesto že má městským úřadem vysloven zákaz řízení motorových vozidel.
 
Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je obviněný i 23letý muž, kterého se dopustil tím, že minimálně ve čtyřech případech ve Vimperku, v úseku mezi obcemi Stachy a Vimperk a na dalších dosud neustanovených místech v Jihočeském kraji řídil odcizené vozidlo Ford Siera a také vozidlo VW Golf.
 
 
Na oba muže uvalil dnes ráno soudce vazbu. Další vyšetřování provádí prachatičtí kriminalisté.
 
por. Bc. Martina Joklová, pttisk@mvcr.cz
 
14. září 2012

vytisknout  e-mailem