Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce "Y"

Jihočeský kraj - Výsledky dopravně bezpečnostní akce ukazují svou oprávněnost, řidiči požívali alkohol! 

Z úterý na středu se na jihočeských silnicích uskutečnila dopravně bezpečnostní akce „Y“ pod názvem Nulová tolerance. Policisté se v rámci preventivních opatření zaměřili na řidiče s cílem snížení dopravní nehodovosti v důsledku požívání alkoholických nápojů či omamně psychotropních látek před a během jízdy.
 
Do akce bylo nasazeno bezmála 170 příslušníků, především z řad pořádkové a dopravní policie. Noční akce bohužel ukázala, že řidiči zákaz jízdy motorovými vozidly pod vlivem alkoholu nerespektují, bylo zjištěno 13 řidičů ovlivněných tímto nápojem.
 
Policisté zastavili a zkontrolovali více jak 760 vozidel, při nichž zjistili 64 přestupků. Kromě již zmiňovaného alkoholu, dva řidiči porušili nejvyšší povolenou rychlost jízdy, 7 řidičů a spolujezdců se nepřipoutalo bezpečnostním pásem. 7 osob řídilo motorová vozidla bez platného řidičského oprávnění, u 18 vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav.
 
Policisté plánují pravidelné dopravní kontroly, kdy se zaměří na silnice všech typů. Řidiči uvědomte si, že na komunikacích nejste sami, zpomalte a s alkoholem vůbec nevyjíždějte. S příchodem letního počasí se zvýší provoz na silnicích nejen o víkendu, ale po celý týden.
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
2. května 2013

vytisknout  e-mailem