Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda u Leskovic - obvinění

Strakonicko - 25letého muže obvinili policisté z několika trestných činů (hl. schránka 974 237 116) 

Dne 9. ledna 2009 zahájili policisté trestní stíhání 25letého muže, obviněného z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí v  jednočinném  souběhu s trestným  činem řízení vozidla bez řidičského oprávnění a trestným činem ublížení na zdraví.
    Obviněný dne 16.11.2008 kolem čtvrté hodiny ranní s osobním automobilem zn. BMW, které nesplňovalo technické podmínky stanovené zvláštním předpisem, bez platné technické prohlídky, způsobil dopravní nehodu u Leskovic. Muž se dopustil hned několika dalších trestných činů najednou. Za volant usedl i přesto, že má rozhodnutím soudu uložen zákaz činnosti spočívající  v  zákazu řízení všech motorových vozidel, a navíc vůz řídil po předchozím požití alkoholických nápojů, což potvrdil i závěr znaleckého posudku z oboru zdravotnictví,  odvětví soudního lékařství. Obviněný na pozemní komunikaci silnice II. třídy po projetí mírné levotočivé  zatáčky za obcí  Leskovice ve směru na obec Chrášťovice,  okr. Strakonice, na rovném a přehledném  úseku, se plně nevěnoval  řízení vozidla, řádně nesledoval situaci v provozu, v  důsledku  čehož přejel ve svém jízdním pruhu na silnici u pravé krajnice  ležícího  28letého muže. Vozidlo se stalo neovladatelné a řidič s vozidlem narazil do stromu v silničním příkopu. Osmadvacetiletý muž, v jehož krvi bylo zjištěno požití alkoholu,  utrpěl přejetím v oblasti pánve těžká zranění s předpokládanou dobou léčení 12 měsíců.
     Policisté 25letého muže obvinili i za jízdu z obce Láz do obce Radomyšl dne 15.11.2008, neboť  porušil uložený zákaz řízení všech motorových vozidel a dopustil se tak trestného činu maření  výkonu úředního rozhodnutí v jednočinném souběhu s trestným  činem  řízení vozidla bez řidičského oprávnění.

vytisknout  e-mailem