Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehody v kraji

Jihočeský kraj - Ani včerejší volný den nebyl na silnicích klidný. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Bohužel ani včerejší volný den se neobešel bez vážných dopravních nehod.
 
První nehoda byla evidována policisty Skupiny dopravních nehod Územního odboru Strakonice, kolem 09:45 hod. na silnici mezi obcemi Tchořovice a Lnáře, kde se střetlo osobní vozidlo s motocyklistou. Náraz do karoserie osobního automobilu a následný pád na vozovku si motocyklista odnesl zlomenou rukou a tržnou ránou na noze. Zdravotnická záchranná služba ho poté převezla na hospitalizaci do nemocnice. Na silnici byl po dvě hodiny omezen provoz.
 
O deset minut později na silnici II/121 mezi obcemi Milevsko a Zvíkovské Podhradí, konkrétně u obce Velká, došlo k tragické nehodě mezi cyklistou a nákladním vozidlem. 71 letý cyklista z dosud nezjištěných příčin vjel vlevo pod kola vozidla značky Volvo s cisternou. I přes oživovací pokusy zdravotníků muž po krátké chvíli zemřel. Silnice byla zcela uzavřena do 15:00 hod.
 
Poslední vážná nehoda se odehrála krátce po 13:00 hod. na silnici I/3 mezi obcemi Kaplice – Omlenice, kde dle předběžně zjištěného šetření nedala přednost v jízdě řidička osobního vozidla Peugeot, která narazila do vozidla stejné značky. To se odrazem dostalo do protisměru a havarovalo do stojícího užitkového vozidla. V odraženém vozidle se těžce zranil mladý muž a lehkým zraněním osob v druhém Peugeotu. I zde byla komunikace na dvě hodiny zcela uzavřena.
 
Všechny nehody vyšetřují policisté dopravní policie ve spolupráci s kriminalisty jednotlivých územních odborů.
 
Policisté upozorňují řidiče na zvýšený provoz na všech komunikacích s blížícím se koncem prázdnin, kdy se budou vracet rekreanti s míst své dovolené.
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
25. srpna 2013

vytisknout  e-mailem