Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní policie

Písek – Policisté kontrolovali dodržování nejvyšší povolené rychlosti. 

Písečtí dopravní policisté v pátek 11. ledna a v neděli 13. ledna dohlíželi nad dodržováním nejvyšší povolené rychlosti na silnici první třídy číslo 20 (z Písku na Prahu a naopak z Písku na České Budějovice). Jde o místa, kde dochází k dopravním nehodám,  a to i s těmi nejtragičtějšími následky. Právě překračování rychlosti bývá jednou z hlavní příčin těchto dopravních nehod.
 
V pátek policisté měřili rychlost u Dobešic. Během čtyř hodin zjistili 18 přestupků, ze kterých 12 vyřešili uložením blokové pokuty (celkem za 13 000 korun) a 6 oznámili správnímu orgánu. Rekordmanem v nechvalném slova smyslu byl řidič, který jel na devadesátce rychlostí 147 km/hodině.
 
V neděli se policisté zaměřili na směr na České Budějovice a měřili v místech Selibov až Myšenec. Během tří hodin zjistili 15 přestupků. Třináct z nich vyřešili uložením blokové pokuty (celkem za 10 000 korun) a dva oznámili správnímu orgánu k dalšímu projednání, šlo totiž o vysoké překročení rychlosti. Dva řidiči jeli shodně 186 km/hodině.
 
Dopravní policisté se měření rychlosti na silnici I/20 věnují pravidelně a budou v kontrolkách pokračovat.
 
 
 
por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pispisek@mvcr.cz
14. ledna 2012
 

vytisknout  e-mailem