Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní policisté zadrželi lupiče

České Budějovice – Policisté z českobudějovického dopravního inspektorátu zadrželi uplynulé úterý dva nebezpečné agresory bezprostředně po loupežném přepadení.  

zloděj za mřížemi
Jen několik minut unikali spravedlnosti pachatelé loupežného přepadení, ke kterému došlo uplynulé úterý, krátce před šestou hodinou večer, v Jírovcově ulici v Českých Budějovicích. Dva agresoři si zde po procházejícím mladíkovi  ( 16 ), pod pohrůžkou užití bezprostředního násilí, vymohli finanční hotovost řádově v desítkách korun. Pachatelé následně místo činu i s lupem opustili.
Vyděšený mladík o veškerých skutečnostech a především o velmi přesném popisu možných pachatelů informoval policisty na lince 158. Díky následnému plně profesionálnímu a rychlému zákroku policistů z českobudějovického dopravního inspektorátu, kteří byli  detailně informováni kolegy z operačního střediska, se podařilo tyto nebezpečné agresory během několika minut zadržet v jedné z českobudějovických heren.
V pachatelích byli následně zjištěni dva muži ( 17 a 22 ) krajského města, oba s bohatou kriminální minulostí. V průběhu dalšího vyšetřování vyšlo najevo, že týž den, krátce po jedné hodině odpolední, přepadli před jednou českobudějovickou základní školou i dva 14leté chlapce, od kterých opět pod pohrůžkou užití bezprostředního násilí požadovali vydání peněz. Chlapci jim z obavy o svůj život a zdraví vydali několik desítek korun.
Po zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže, byl státnímu zástupci podán podnět k návrhu na vzetí obou obviněných mužů do vazby. Trestní zákoník na takové jednání, v případě prokázání viny, pamatuje trestem odnětí svobody v délce trvání dvou až deseti let.
Dopadením těchto nebezpečných agresorů se tak opětovně potvrdila plně profesionální a precizní práce českobudějovických dopravních policistů a rovněž operačních důstojníků linky 158.
 

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
25. ledna  2013
 

vytisknout  e-mailem