Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dvě vážné dopravní nehody

Prachatice – Páteční a včerejší dopravní nehoda si vyžádaly dvě těžká a tři lehká zranění. (Hlasová schránka 974 236 116)  

V pátek po čtrnácté hodině vyjížděli prachatičtí dopravní policisté k dopravní nehodě, ke které došlo na místní komunikaci v katastru obce Malovice, ve směru jízdy Podeřiště – Krtely. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Citroen, který při projíždění levotočivé zatáčky přejel s vozidlem do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem Škoda Felicia. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče vozidla Škoda a k lehkému zranění jeho spolujezdkyně, dále došlo k lehkému zranění řidiče vozidla Citroen a jeho spolujezdce. Alkohol u obou řidičů vyloučila dechová zkouška. Hmotná škoda na vozidlech je odhadem 85 000 korun.

Včera ve čtvrt na tři odpoledne došlo na silnici II. třídy číslo 145, v katastru obce Netolice, k dopravní nehodě osobního vozidla Škoda Felicia. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič, který nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu a povaze pozemní komunikace, následkem čehož vyjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde se vozidlo střetlo přední částí se silniční betonovou propustí. Alkohol nemohl být z důvodu zdravotního stavu u řidiče proveden. Při dopravní nehodě utrpěl řidič těžké zranění, se kterým musel být letecky transportován do nemocnice.

 Další prověřování obou dopravních nehod dál provádí dopravní policisté.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz
3. června 2015
 

Odkazy do noveho okna

Těžká DN Malovice

Těžká DN Malovice 

Detailní náhled

Těžká DN Netolice 1

Těžká DN Netolice 1 

Detailní náhled

Těžká DN Netolice 2

Těžká DN Netolice 2 

Detailní náhled

Těžká DN Netolice 3

Těžká DN Netolice 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem