Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dvě ženy okradly seniora

České Budějovice – To se jim nevyplatilo - skončily v síti trhosvinenských policistů. 

Do přízně 85letého muže z Českobudějovicka se začátkem března letošního roku vloudily dvě ženy. Seniora v jeho domě, v jedné z obcí na Trhovinensku, nepravidelně navštěvovaly. Při jedné z návštěv, po předchozí vzájemné domluvě, však důvěřivému seniorovi odcizily finanční hotovost ve výši 32 000 korun. Okradený senior o skutečnostech informoval trhosvinenské policisty.
Policisté neustále zjišťovali a prověřovali veškeré poznatky vedoucí k osobám pachatelů. Kolem možných pachatelů – respektive pachatelek se začala stahovat smyčka. Na základě získaných indicií a výborné místní znalosti trhosvinenských policistů se v těchto dnech podařilo tuto trestnou činnost rozkrýt. Zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že krádež peněz mají na svědomí dvě ženy ve věku 26 a 51 let. Obě využily odcizenou hotovost pro svojí potřebu. Část z odcizených peněz - celkem 7 000 korun se podařilo trhosvinenským policistům zajistit.
Včerejšího dne si obě ženy, v rámci zkráceného přípravného řízení, vyslechly podezření z trestného činu krádeže, spáchaného formou spolupachatelství. O vině a trestu rozhodne soud.
Tento případ by měl být varováním pro ostatní seniory : buďte obezřetní a nepouštějte si cizí osoby do bytu. Podvodníci spoléhají na důvěřivost starších lidí a hlavně umí velmi dobře komunikovat, takže se velmi rychle vetřou do přízně vytipovaným osobám. Ovládají řadu způsobů, jak starší občany okrást. Nedůvěřujte proto neznámým lidem !
 

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
27. března 2012

 

vytisknout  e-mailem