Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Havárie cyklisty

Prachatice – Nová Pec – Následkem pádu utrpěl zranění neslučitelná se životem. (Hlasová schránka 974 238 116 za sobotním tiskovým servisem) 

Krátce po půl šesté hodině včerejšího podvečera vyjížděli záchranáři a policisté do oblasti Jeleních vrchů na Šumavě, a to k havárii cyklisty (69). Ten na svém jízdním kole značky Author sjížděl po místní komunikaci z uvedené lokality ve směru na Novou Pec. V táhlém klesání však nezvládl svou jízdu a vyjel mimo silnici, kde havaroval. Následkem pádu utrpěl zranění, kterým i přes snahu zdravotníků, kteří na místo přivolali i vrtulník letecké záchranné služby, na místě podlehl.
Stal se tak bohužel v tomto roce již 50. obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích. Průběh a příčinu havárie šetří prachatičtí dopravní policisté. K objektivnímu zjištění všech skutečností úmrtí cyklisty nařídili soudní pitvu.
Tragických nehod na jihočeských silnicích bohužel přibývá. Mějme tuto smutnou bilanci na mysli a svou maximální obezřetností a pozorností při řízení motorových i nemotorových vozidel nám pomozte zastavit tyto tragické „Jízdy smrti“.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek krpc.pio@pcr.cz
13. září 2015
 
Odkazy do noveho okna

DN - hav. cyklisty - Prachatice - 01

DN - hav. cyklisty - Prachatice - 01 

Detailní náhled

DN - hav. cyklisty - Prachatice - 02

DN - hav. cyklisty - Prachatice - 02 

Detailní náhled

Zastav jízdu smrti - I. d.č.

Zastav jízdu smrti - I. d.č. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem