Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Havaroval opilý řidič

Prachatice – Lčovice – Řidič s vozidlem narazil do stromu, v dechu měl přes dvě promile alkoholu. (Hlasová schránka 974 236 116)  

Včera ráno vyjížděli policisté k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici III. třídy číslo 1442 u obce Lčovice, ve směru jízdy Malenice – Čkyně. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič, který s vozidlem Škoda Felicia nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace, svým schopnostem a vlastnostem vozidla, následkem čehož vyjel vlevo mimo komunikaci, kde se střetl levým bokem vozidla s listnatým stromem. Orientační dechovou zkouškou naměřili policisté řidiči přes dvě promile alkoholu v dechu. Při dopravní nehodě utrpěl řidič lehká zranění, se kterými byl hospitalizován v nemocnici. Hmotná škoda na vozidle je odhadem 20 000 korun. Dopravní policisté již zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a případ dále prověřují.

V rámci kampaně "Zastav jízdu smrti" informujeme veřejnost o bezpečném chování v provozu. Přečtete si rady policistů a zamyslete se nad sebou a svým chováním na silnicích http://www.policie.cz/clanek/zastav-jizdu-smrti.aspx. Začněte jezdit podle pravidel a pomozte nám "Zastavit jízdu smrti".

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz
30. května 2014


vytisknout  e-mailem