Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Havarovala pod vlivem alkoholu

Český Krumlov – Vyšší Brod - Policisté šestapadesátileté ženě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Českokrumlovští dopravní policisté sdělili v uplynulých dnech podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky šestapadesátileté ženě z Českokrumlovska, která měla pod vlivem alkoholu havarovat dne 29. května 2020 kolem deváté hodiny večerní.

K havárii mělo dojít na ulici Míru v obci Vyšší Brod. Z dosavadního šetření vyplývá, že řidička osobního vozidla BMW pravděpodobně vlivem podnapilosti nezvládla svůj vůz a narazila do odstaveného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia, které bylo nárazem odmrštěno na vedle odstavené osobní motorové vozidlo tovární značky Opel Corsa. Z místa nehody poté odjela směrem do ulice Pohraniční stráže, kde vozidlo odstavila.

Lipenští policisté řidičku vypátrali a provedli u ní dechovou zkoušku a další úkony, které vedly k řádnému zadokumentování havárie. Dechovou zkouškou bylo zjištěno, že se žena „posilnila“ alkoholem, a to v množství přes 1,7 promile alkoholu v dechu. Ke zranění osob nedošlo a škoda na vozidlech byla odhadnuta na nejméně 90 tisíc korun.

Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

policejní preventistka

7. června 2020

vytisknout  e-mailem