Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Jezděte bezpečně

Prachatice – Velké štěstí měla pětičlenná posádka VW Golf, do kterého zezadu narazil kamion. (Hlasová schránka 974 116) 

V pátek před půlnocí vyjížděli dopravní policisté k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici II. třídy číslo 145, ve směru jízdy Němčice – Netolice, v katastru obce Netolice. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič nákladního vozidla Mercedes s návěsem, který nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím osobním vozidlem VW Golf, do kterého zezadu narazil. Po střetu bylo osobní vozidlo odraženo mimo komunikaci, kde se převrátilo. V tu chvíli ve vozidle cestovali dva dospělí a tři děti. Všichni naštěstí vyvázli bez zranění. Hmotná škoda na vozidle VW Golf je odhadována na 300 000 korun a na kamionu na 150 000 korun. Orientační dechovou zkouškou byl alkohol u obou řidičů vyloučen.

Dále dopravní policisté o víkendu vyjížděli k dopravní nehodě cyklisty s traktorem. Cyklista jel v sobotu před devatenáctou hodinou po silnici II. třídy číslo 143, ve směru jízdy Chroboly – Leptáč a začal předjíždět traktor, který již odbočoval vlevo mimo komunikaci, do kterého poté narazil. Policisté cyklistovi naměřili dvě a půl promile alkoholu v dechu. Při nehodě cyklista utrpěl zranění, se kterými byl převezen na ošetření do nemocnice.  

Policisté proto apelují na řidiče, aby jezdili bezpečně. Prázdninové měsíce bývají velmi rizikové. Mezi negativní faktory patří únava, nesoustředěnost, nezkušenost řidiče, neznalost trasy, neaktuální navigace, špatný technický stav nebo právě alkohol.

Dopravní policisté řešili jen za červenec na Prachaticku 41 dopravních nehod, což je o 4 více, než tomu bylo za stejné období v loni, z toho 8 řidičů bylo také pod vlivem alkoholu.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

5. srpna 2024

Odkazy do noveho okna

DN Netolice

DN Netolice 

Detailní náhled

DN Netolice

DN Netolice 

Detailní náhled

DN Netolice

DN Netolice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem