Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež "botičky"

Tábor - Mladý muž má na svědomí několik skutků. 

Táborští policisté včera realizovali protiprávní činnost 31 letého muže z regionu, který byl včera zjištěn jako důvodně podezřelý z krádeže technického prostředku k zabránění odjezdu vozidla, slangově „botičky“ Provedeným šetřením a jeho výslechem policisté zjistili, že minulé pondělí v odpoledních hodinách přijel se svým vozidlem tovární značky Škoda Fabia před Městský úřad v Táboře, kde zaparkoval v zákazu…. Z toho důvodu mu strážníci Městské policie nasadili uvedenou botičku a za před sklo dali výzvu. Muž však reagoval jinak, než měl a botičku z kola svého vozu odmontoval a odvezl.

Včera odpoledne ho policisté zastavili na silnici mezi obcemi Slapy a Hnojná Lhotka při řízení stejného vozidla, ačkoli má stále vyslovenou blokaci řidičského oprávnění. Při kontrole se jevil ovlivněn návykovou látkou a vzhledem k dřívějším přestupkům stejného charakteru, jej vyzvali k provedení testu na zjištění přítomnosti omamně psychotropní látky v těle testerem DruWipe 5+, který však bezdůvodně odmítl. Z toho důvodu je případ evidován jako přestupek proti zákonu č, 361/2000 Sb., ve znění pozdějších změn.

K prve uvedenému jednání zahájili zmiňovaní strážci pořádku úkony zkráceného přípravného řízení pro podezření ze spáchání přečinu Krádež, za což již byl v minulosti opakovaně trestán. Mladý muž si převzal sdělení podezření a může do dvou týdnů očekávat předvolání k soudci okresního soudu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

11. června 2020

vytisknout  e-mailem