Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež měděné střechy

Tábor – Hroby – Vrátil se pachatel na místo činu? (Hlasová schránka 974 238 116) 

Policisté pátrají po zloději či zlodějích, kteří počátkem tohoto týdne, přesněji v době od páté hodiny odpolední neděle dne 29. června 2014 do osmé hodiny ranní úterý dne 1. července 2014, kradli měděné pláty ze střechy obřadní síně hřbitova v katastru obce Hroby na Chýnovsku. Část měděného oplechování odcizili, z další části poškozené střechy pak strhanou krytinu již zřejmě nestačili odvézt. Celkem tak způsobili škodu ve výši téměř 212 000 korun.
Nestalo se tak poprvé. Stejným způsobem byla uvedené střecha poškozena již v začátkem tohoto roku, a to v nočních hodinách z 20. na 21. února 2014. Tehdy pachatelé způsobili škodu ve výši odhadem 49 000 korun.
 
http://www.policie.cz/clanek/zlodeji-medi-se-nespokoji-jiz-jen-s-okapy.aspx
 
Zda se jedná o stejné pachatele, či na místě kradli jiní zloději, je rovněž jednou z vyšetřovacích verzí policistů místně příslušného Obvodního oddělení PČR Sezimovo Ústí.
Opětovně se tímto obracíme na každého, kdo by mohl k objasnění těchto skutků přispět jakoukoliv důvodnou informací, zejména pak na případné svědky, kteří si mohli v uvedené době, tedy od páté hodiny odpolední neděle dne 29. června 2014 do osmé hodiny ranní úterý dne 1. července 2014, stejně jako v předešlém případě v noci z 20. na 21. února 2014, na příjezdové komunikaci či přímo u hřbitova v obci Hroby všimnout v souvislosti s uvedenými krádežemi jakéhokoliv podezřelého dění, zejména výskytu osob, hluku či pohybu vozidla, zřejmě dodávkového typu, případně mohli přesněji určit dobu, kdy ke druhému ze skutků došlo, aby své poznatky předali policistům na jejich služebnách v Sezimově Ústí či v Chýnově, na telefonních číslech 974 238 730, 974 238 770, případně cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
2. července 2014
 
Odkazy do noveho okna

Hroby - střecha - červenec - 01

Hroby - střecha - červenec - 01 

Detailní náhled

Hroby - střecha - červenec - 02

Hroby - střecha - červenec - 02 

Detailní náhled

Hroby - střecha - únor

Hroby - střecha - únor 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem