Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež trakčního vedení

Tábor – Bechyně - Hmotná škoda je odhadnuta na částku 200 000 korun. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Pátráme po pachateli či pachatelích, kteří v době mezi osmou a půl dvanáctou hodinou noční neděle dne 14. prosince 2014 vnikli do uzavřeného areálu vlakového nákladiště dřeva na jihovýchodním okraji města Bechyně, kde strhli železniční trakční vedení a následně odcizili na 120 metrů trolejového drátu. Svým jednáním způsobili škodu ve výši odhadem 200 000 korun.
Obdobný skutek jsme šetřili na počátku měsíce srpna, kdy pachatelé strhli trakční vedení na téže trati, a to v katastru nedaleké obce Třebelice. Není tak vyloučeno, že se uvedeného jednání mohli dopustit stejní pachatelé.
Případ, jehož motivem byla s největší pravděpodobností krádež kovu, šetří ve spolupráci s místně příslušnými policisty bechyňského obvodního oddělení táborští kriminalisté. Uvedenou krádeží pachatelé naplnili rovněž skutkovou podstatu druhého odstavce trestného činu „Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení“. Hrozí jim, mimo jiné, až tresty odnětí svobody na dobu od jednoho do šesti let.
Žádáme tímto každého, kdo by k uvedenému skutku mohl poskytnout jakoukoliv další důvodnou informaci, a to jak z místa činu, tudíž k výskytu podezřelých osob, zřejmě s vozidlem, stejně jako k nabídce odevzdání trolejového drátu do sběrných surovin, aby své poznatky předal bechyňským policistům na jejich služebně na náměstí T. G. Masaryka, na telefonním čísle 974 238 750, případně cestou linky číslo 158. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
16. prosince 2014 
 
Odkazy do noveho okna

Trakční vedení - JPG

Trakční vedení - JPG 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem