Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež zboží z kamionu

Tábor - Rychlovarné konvice za 324 000 korun. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Policie pátrá po zlodějích, kteří v noční době z 10. na 11. ledna 2011 kradli zboží na odstavném parkovišti za benzinovou čerpací stanicí společnosti Benzina na obchvatu města Tábora. S největší pravděpodobností udeřili krátce před půl třetí hodinou nad ránem dne 11. ledna 2011. U tří ze zde odstavených kamionů rozřízli plachty kryjící náklad. Přestože řidiči spali v kabinách, zloději z jednoho z návěsů odcizili na 216 krabic s rychlovarnými konvicemi značky Bosch v hodnotě 324 000 korun. Na dalších téměř 10 000 korun je pak vyčíslena škoda na rozřezaných plachtách.
Po zlodějích i odcizeném zboží pátrají policisté Obvodního oddělení Tábor. Je zřejmé, že zloději na místo museli přijet minimálně nákladní dodávkou. Policisté proto žádají každého, kdo uvedené noci, zejména pak v době okolo půl třetí hodiny ranní dne 11. ledna 2011 po dálničním úseku od hotelu Elzet ve směru na Prahu projížděl a mohl si na odstavné ploše za čerpací stanicí Benzina všimnout v souvislosti s tímto případem jakéhokoliv podezřelého dění, aby své informace předal táborským policistům na lince 974 238 700 či na lince tísňového volání č. 158. Děkujeme.
Policisté na tyto případy řidiče kamionů důrazně upozorňují. Vedle zboží z návěsů zloději klidně i v době, kdy řidiči spí v kabinách svých vozů, odčerpají dokonce i naftu. Řidičům tak policisté doporučují přiměřené zabezpečení svých vozidel a zvýšenou obezřetnost při volbě místa, kde svůj kamion odstaví.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
12. ledna 2011

vytisknout  e-mailem