Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádeže na osobách

Tábor – Usnout na autobusové zastávce se nevyplácí. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Táborští policisté šetří další z případů, kdy byl okraden spící muž na autobusové zastávce. K poslední takovéto události došlo zhruba půl hodiny po půlnoci z 12. na 13. října 2013 na zastávce MHD U nemocnice na ulici Kpt. Jaroše v Táboře. Z kapsy kalhot unaveného muže neznámý zloděj odcizil peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Svou celkovou hmotnou škodu odhadl okradený mladík na částku 1 100 korun.
Zloději si však troufnou nejen na spící oběť. Dalším, obdobně okradeným, byl muž středního věku, který stál po šesté hodině ranní dne 12. října 2013 před restaurací na náměstí Přátelství na táborském Sídlišti nad Lužnicí. Dle jeho oznámení měl kolem něj projít jiný muž a strčit do něj. Následně poškozený zjistil, že mu v kapse kabátu chybí peněženka s platební kartou a finanční hotovostí. Svou škodu odhadl na částku téměř 6 000 korun.
Jak je zřejmé, zloděj, stejně jako pověstný čert, nikdy nespí. Nejen tedy přes den, ale zejména po půlnoci a v časných ranních hodinách je na místě být bdělý a zabezpečení svého majetku věnovat náležitou pozornost.  
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
14. října 2013
 

vytisknout  e-mailem