Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kradli okapy

Český Krumlov - Skončili v rukou kriminalistů. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Hned tři pachatelé skončili v rukou českokrumlovských kriminalistů, kteří opět předvedli výbornou práci. Během velmi krátké doby se jim totiž podařilo díky důkladnému operativnímu šetření objasnit hned tři trestné činy. Kriminalisté zjistili, že trojice mužů má na svědomí několik krádeží, ke kterým docházelo počátkem tohoto roku na v obci Přední Výtoň na Českokrumlovsku.
 
Jedná se o tři mladé pachatele (všichni 22 let), kteří v lednu vnikli na pozemek jednoho rodinného domu a odcizili z něj měděné okapové svody a jejich příslušenství za více než 16 000 korun. Při svém počínání také poškodili příslušenství svodů, omítku domu a plot. Pak se zaměřili ještě na jeden rodinný dům, kde rovněž společným jednáním odcizili okapové měděné svody za téměř 18 000 korun. Jeden z těchto pachatelů pak z jiné rekreační chalupy a její garáže ukradl několik desítek metrů okapových svodů, okapových kolen a kotlíků. Vše bylo měděné. Tento pachatel se těchto skutků dopustil, ačkoliv byl Okresním soudem v Českých Budějovicích na podzim loňského roku podmíněně odsouzen pro obdobné činy se zkušební dobou do konce roku 2015.
 
Povedenou trojici kriminalisté obvinili z trestného činu krádeže a poškození cizí věci ve spolupachatelství. Svým protiprávním jednáním napáchali škodu za více než 62 000 korun. Jsou stíháni na svobodě.  

por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz

30. března 2012

vytisknout  e-mailem