Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kriminalisté stíhají muže pro několik trestných činů

Písek – V uplynulých měsících vykradl několik prodejen na Písecku. (Hlasová schránka 974 221 116) 

 
Písečtí kriminalisté obvinili v těchto dnech muže (37 let) ze spáchání hned několika trestných činů. Obviněný od září do prosince tohoto roku spáchal na Písecku tyto přečiny - krádež, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Počátkem září překonal oplocení u pozemku jednoho domu v ulici Žižkova v Písku a za použití násilí se dostal do prostor kanceláře tamní společnosti. Zde nic neukradl. Poté použil nalezený žebřík a vnikl do zvýšeného přízemí domu. Zaujala ho kancelář jiné společnosti zde sídlící, kterou prohledal a nic neodcizil. Ve vedlejší kanceláři, která patří jiné společnosti, však už svůj lup objevil. Z pokladny schované v zásuvce stolu ukradl témě 7 000 korun.
 
Několik dní poté vnikl na zahradu jednoho domu v ulici Kollárova. Opět použil nalezený žebřík a přes okno se dostal dovnitř na společnou chodbu domu. V prostorách jedné firmy zde sídlící pak našel pokladnu, ze které vzal 6 000 korun, dále si odnesl nářadí za 16 000 korun.
 
Koncem září pak v Budějovické ulici za použití násilí vnikl do jedné prodejny, kde ukradl více než 3 000 korun. Několik dní poté si vyhlédl prostory jiné prodejny v ulici Karla Čapka. Odcizil zde 2 000 korun. Počátkem října pak ukradl peníze z kanceláře jedné společnosti v ulici Žižkova, kam se násilím dostal. Z pokladny vzal necelých 20 000 korun.
 
Celková škoda, kterou při svém protiprávním jednání napáchal, přesáhla částku 53 000 korun. Jedná se o recidivistu, který se obdobných skutků v posledních třech letech již dopustil a byl za ně odsouzen.
 
 
Navíc kriminalisté zjistili, že se ve středu během dne zdržoval v Pardubicích přesto, že mu byl vysloven rozhodnutím Okresního soudu ve Strakonicích zákaz pobytu v obvodu Okresního soudu v Pardubicích.  Muž je stíhán na svobodě.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
5. prosince 2013

vytisknout  e-mailem