Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

KRUMLOV 2012

Český Krumlov - Včera proběhlo cvičení povodní na řece Vltavě. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Jak by reagovaly složky Integrovaného záchranného systému, orgány místní samosprávy a ostatní státní orgány v případě povodní? Včera si vše vyzkoušely  při reálném cvičení KRUMLOV 2012.
 
Již v pondělí večer zjistili starostové obcí pod lipenskou nádrží, že vlivem hustého deště došlo k rapidnímu zvýšení toku řeky Vltavy a přilehlých potoků. Okamžitě telefonicky informovali starostu města Český Krumlov, který vyhlásil 1. stupeň povodňové aktivity – bdělost. V úterý ráno v 07:45 h. se již hladiny vodních toků natolik zvýšily, že byl vyhlášen 2. stupeň povodňové aktivity. Na to začaly reagovat všechny složky Integrovaného záchranného systému.
 
Na Územním odboru Policie České republiky Český Krumlov byl se svolán štáb krizového řízení a okamžitě se začal organizovat prostřednictvím operačního střediska, obvodních oddělení a dopravní policie, jednotlivé neodkladné úkony zajišťující akci – kontrolu vodních toků, průjezdnost komunikací, přípravu technického materiálu, a navázání telefonické a elektronické komunikace s povodňovým štábem Městského úřadu Český Krumlov. Ten zasedal v budově Hasičského záchranného sboru. Organizování jednotlivých pokynů a úkonů bylo realizováno dle předepsaných standardů. Ze strany Územního odboru Policie ČR bylo do akce povoláno a nasazeno 21 příslušníků a další osoby čekaly v pohotovosti na pracovištích.
 
Složky Integrovaného záchranného systému jsou na všechny eventuální problémy stoprocentně připraveny.
 
Celá akce přinesla všem zainteresovaným připomenutí skutečných povodní, které nás postihly v masivním rozsahu v roce 2002 a následně s menšími následky v letech 2006 a 2008 na celém dolním toku řeky Vltavy, přilehlých říčkách a potocích.
 
 
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
6. června 2012                                                               

Mapa Územního odboru Č. K.Krizový štáb ÚO Č. K.

vytisknout  e-mailem