Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení bankovního ústavu

J.Hradec – Policie žádá širokou veřejnost o spolupráci! ( Hlasová schránka 974 233 116) 

Včerejšího dne  4. srpna v době kolem 15:30 hodiny dosud neznámý pachatel vstoupil do pobočky finančního ústavu v Lomnici nad Lužnicí. Zde  přistoupil k přepážce, vytáhl na bankovní úřednici krátkou střelnou zbraň a požadoval po ní finanční hotovost. Poté  úřednice z obavy o svůj život a zdraví  muži  finanční hotovost vydala. Následně přistoupil k druhé pracovnici a rovněž požadoval peníze. Načež mu bankovní úřednice vydala další finanční částku. Dosud neznámý pachatel  uvedenou finanční hotovost uschoval k sobě a odešel z této pobočky neznámo kam. S ohledem na probíhající vyšetřování celého případu nebude policie prozatím výši odcizené finanční hotovosti zveřejňovat. Ke zranění obou žen naštěstí  nedošlo. Případ loupežného přepadení si na místě převzala služba kriminální policie a vyšetřování z Jindřichova Hradce.
 
 
Policie žádá občany o  spolupráci :  
 
Popis možného pachatele: Nadměrně  oblečen  s ohledem na klimatické podmínky a to do tmavé sportovní bundy,  dlouhých   modrých riflí , bílých bot a černé čepice s kšiltem. Na zádech měl modrý batoh a na pravém boku sportovní tašku menších rozměrů. Výška kolem 170 cm, podsadité postavy. Tmavé vlnité vlasy, sportovního sestřihu, několikadenní strniště neoholených vousů. Je předpoklad, že se pachatel pohyboval na jízdním kole. 
 
Pokud se  kdokoliv z občanů pohyboval ve čtvrtek  dne 4. srpna po náměstí v Lomnici nad Lužnicí a přilehlém okolí v době od 09:00 hodin  do 16:00   a povšiml si muže níže uvedeného popisu, případně nějaké zajímavosti, která upoutala jeho pozornost, nechť se obrátí na linku 158!
 
 I zdánlivá maličkost může kriminalistům výrazně pomoci k objasnění loupežného přepadení. Za veškeré Vaše poznatky předem děkujeme!
 
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, pcrjhtm@mvcr.cz
4. srpen 2011

vytisknout  e-mailem