Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Místo muže řídil alkohol

Český Krumlov – Muž nadýchal více jak dvě a půl promile. 

Hlídkou Dopravního inspektorátu Český Krumlov byl včera v podvečer zastaven vůz Škoda Felicia s přívěsným vozíkem, jedoucí ve směru od Perneku na Černou v Pošumaví. Řidič na znamení zastavil a na výzvu předložil doklady potřebné k řízení motorového vozidla, nepředložil však platnou mezinárodní automobilovou pojišťovací kartu k vozidlu a přívěsu. Jako řidič byl zjištěn 56letý muž. Ten jevil známky podnapilosti, motal se, nesrozumitelně komunikoval a z jeho dechu byl cítit zápach alkoholu. Řidič byl vyzván k dechové zkoušce přístrojem Dräger, které se podrobil. Opakovaná zkouška potvrdila více jak 2,5 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření s odběrem krve nepožadoval. Na dotaz, co řidič pil před jízdou tento uvedl, že před hodinou a půl vypil jedno desetistupňové pivo a jednu skleničku vodky.
 
S řidičem bylo na místě sepsáno oznámení, byl mu zadržen jeho řidičský průkaz a do vyřízení věci mu byla zakázána další jízda s motorovými vozidly. Dále bylo zjištěno, že přívěsný vozík má propadlou TK.
 
Téhož dne byly zahájeny úkony zkráceného přípravného řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
por. Bc. Michaela Svobodová, pcrckpis@mvcr.cz
11. září 2012

vytisknout  e-mailem