Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nákup se prodražil

České Budějovice – Zatímco si vybírala boty, přišla o kabelku. 

Do obchodu v ulici Karla IV. v Českých Budějovicích přišla uplynulý pátek odpoledne dvaatřicetiletá žena. Zatímco si vybírala boty, odcizil jí neznámý zloděj volně odloženou kabelku. V kabelce měla poškozená uloženou peněženku s finanční hotovostí, dále platebními karty, klíče od bytu a vozidla a mobilní telefon. Nákup se tak mladé ženě prodražil o 7 000 korun.
V případě, že se policistům podaří zjistit pachatele uvedeného skutku a bude mu vina prokázána, hrozí mu za přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku trest odnětí svobody až na dvě léta.

Nakupování je nezbytnou součástí našeho každodenního života. Zejména nakupování v nákupních centrech přináší nejen své výhody, ale především rizika. Přestože, jsou občané prostřednictvím médií i samotných policistů upozorňováni na možná rizika spojená právě s nákupem ve velkých střediscích, denně přijímají policisté oznámení o odcizení kabelek a peněženek. Nepodceňujte zloděje, šikovnému kapsáři stačí jen pár vteřin. Proto mějte své osobní věci neustále pod kontrolou !


nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
5.prosince 2011
 

vytisknout  e-mailem