Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Násilník obviněn

Strakonice – Blatná – Oznámení napadeného vedlo k odhalení rozsáhlé trestné činnosti. (Hlasová schránka 974 237 116) 

 
Strakoničtí kriminalisté obvinili 42 letého muže z Blatné ze série několika trestných činů, které spáchal na Blatensku.
 
I v tomto případě se potvrdila skutečnost, že Policie ČR musí velmi úzce spolupracovat s občany a občané s Policií ČR, neboť teprve informace, které policii poskytl jeden z napadených, odstartovaly vyšetřování rozsáhlejší trestné činnosti násilného a majetkového charakteru 42 letého muže. Poté co jeden z napadených sebral odvahu a o všem informoval policii, mohli kriminalisté začít intenzivně na případu pracovat a postupně rozplétat čtyřměsíční šňůru trestné činnosti obviněného. Trestná činnost spočívala zejména v páchání trestných činů loupeží, krádeží a v neposlední řadě zločinu vydírání.
Muž při několika svých protiprávních jednáních vyhrožoval lidem na ulici fyzickým napadením a ublížením na zdraví. Dovoloval si nejen na muže, ale i na mladé ženy, po kterých někdy požadoval peníze na alkohol. Vulgárně jim nadával, některé i fyzicky napadl a způsobil jim lehká zranění. Poškození vyvázli s podlitinami.
Muž se dopustil i přečinu krádeže, kdy své družce, se kterou žil ve společné domácnosti, odcizil vysavač do bazénu, rybářské potřeby, koloběžku a další věci, čímž jí způsobil škodu za více než 30 000 korun. Věci buď prodal, nebo zastavil v zastavárnách a získané peníze použil pro svoji potřebu, především na alkohol.
Strakoničtí policisté muži za jeho nezákonné jednání sdělili obvinění ze spáchání zločinu vydírání, loupeže a z přečinů násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci, výtržnictví, porušování domovní svobody a také z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, neboť muž má uložen zákaz řízení všech motorových vozidel a tento zákaz několikrát porušil.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
22. srpna 2012
 

vytisknout  e-mailem