Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Návrh na podání obžaloby

Písek – Kriminalisté ukončili vyšetřování násilného konfliktu z konce července letošního roku. 

Písečtí kriminalisté řešili od konce července 2018 případ fyzického napadení, které bylo směřováno proti cizincům, a to bez předchozího sporu či konfliktu. Skupina podobně smýšlejících mužů se sešla dne 27. července v Písku a trávila čas v různých restauračních zařízeních a barech, následující den kolem půl druhé ranní pak měli v Palackého sadech fyzicky napadnout několik mužů cizí státní příslušnosti. Nejprve měli cizince pronásledovat, ti se snažili zabránit napadení útěkem, agresoři je však dostihli. Trojice mužů, v doprovodu nejméně dalších pěti osob, fyzicky napadla čtyři poškozené. Tři muži utrpěli drobná poranění, čtvrtý byl hospitalizován v nemocnici. Útočníci se při ataku maskovali kuklami přes obličej.

Případem se zabývali policisté píseckého obvodního oddělení, městští strážníci i kriminalisté, kteří si případ převzali.

Kriminalisté se prošetřováním události dostali až ke třem konkrétním osobám, muže (1998, 1995 a 1999) v polovině srpna zadrželi a zahájili proti nim trestní stíhání pro trestné činy výtržnictví, násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a ublížení na zdraví.

Vyšetřování okolností případu pokračovalo výslechy svědků, zajišťováním a vyhodnocováním důkazů, ztotožňováním dalších na místě přítomných osob a zjišťováním, zda se do útoků aktivně připojovali. Kriminalisté pracovali také s lékařskými zprávami a prováděli dalšími úkony trestního řízení.

Vyšetřovatelka služby kriminální policie a vyšetřování v těchto dnech ukončila fázi vyšetřování a podala státnímu zastupitelství návrh na podání obžaloby třech obviněných mužů.

 

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cz

17. října 2018

vytisknout  e-mailem