Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nedejte zlodějům šanci

Strakonice – Přijela pouť. 

Na tradiční Václavskou pouť přijíždějí do Strakonic lidé z širokého okolí. V době konání policisté připravují různá opatření, neboť vysoká návštěvnost města v době poutě s sebou přináší i možná rizika. Těmi jsou krádeže věcí z kabelek a ze zaparkovaných vozidel. Pouťové slavnosti, stánky, návštěva atrakcí nelákají jenom děti a jejich rodiče, ale také kapesní zlodějíčky. Ty se však v místech pohybují za jiným účelem. Využívají právě tlačenice u stánků a různých atrakcí k tomu, aby se obohatili na úkor jiných. Není to nic neobvyklého. Kapesní zloději dokáží využít nestřeženého okamžiku a jejich hbité ruce sáhnou pro peněženku do kapsy oděvů, batohů, kabelek i nákupních tašek, aniž by si toho majitel všiml. Lidé v tlačenicích příliš nevnímají dění kolem sebe, a tak pro zručného nenechavce je odcizení peněženky dílem okamžiku.
Rovněž je třeba pamatovat na to, že zaparkované osobní automobily nejsou trezory. Při odchodu na pouťové atrakce, je důležité, aby si majitelé ve vozidle neponechávali viditelně odložené věci, ať už se jedná o kabelky, tašky, oděvní svršky, ale i o věci cenné, kterými jsou například fotoaparáty a kamery.
Policisté radí občanům, aby si v těchto dnech dávali pozor především na to, kam ukládají své peníze, kreditní karty. Rozhodně není vhodné peníze nosit v zadních kapsách kalhot, či v batohu na zádech a věnovat větší pozornost kabelkám přehozeným přes rameno. Samozřejmostí by také mělo být, mít vždy věci při sobě a nikde je neodkládat a nenechávat bez dozoru. Také pozor na mobilní telefony, které jsou stále jedním z cílů pachatelů.

Tak jako každý rok se budou policisté a strážníci ve zvýšené míře pohybovat ve městě i na samotné pouti, dohlížet a předcházet možné trestné činnosti.

vytisknout  e-mailem