Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nový školní rok

Jihočeský kraj – Zebra se za tebe nerozhlédne.  

Ve čtvrtek 1. září 2016 začíná nový školní rok a s ním také již tradiční dopravně preventivní akce s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. V rámci celorepublikové akce budou policisté první týdny dohlížet na bezpečnost dětí u přechodů pro chodce a zároveň jim budou připomínat základní pravidla dodržování bezpečného přecházení vozovky, bezpečné jízdy na jízdním kole a podobně. Za vzorné chování a správné odpovědi týkající se bezpečnosti v silničním provozu děti odmění. Součástí preventivní akce budou také besedy s policisty na téma bezpečné chování v silničním provozu. Samozřejmostí zůstává každodenní policejní dohled u přechodů pro chodce v blízkosti škol po celý školní rok, a to jak v ranních tak i odpoledních hodinách. 

Například ve Strakonicích se policisté ve čtvrtek 1. září 2016 ráno zaměří s otázkami bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na děti u ZŠ Dukelská ve Strakonicích a v pátek u ZŠ Poděbradova.

A co Zebra radí dětem?

  1. Vozovku přecházej na přehledném místě, pokud je v blízkosti přechod pro chodce, použij ho!
  2. Do vozovky smíš vstoupit po bezpečném rozhlédnutí. Pravidlo zní: 3x se rozhlédni: vlevo, vpravo, vlevo a rychle přejdi!
  3. Vždy si počínej tak, aby řidič měl šanci zastavit vozidlo před přechodem pro chodce!
  4. Do vozovky vstupuj, až když vozidla bezpečně zastaví, nikdy nevbíhej před jedoucí vozidla

 

por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz

31. srpna 2016

vytisknout  e-mailem