Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Objasněné loupeže

České Budějovice - Tři případy loupežných přepadení z regionu objasnili budějovičtí kriminalisté. 

Českobudějovičtí kriminalisté v minulém týdnu objasnili trestnou činnost 43 leté ženy z krajského města, která nejméně ve třech případech přepadávala bankovní úřady se zbraní v ruce.
 
První případ uskutečnila v lednu letošního roku v Českých Budějovicích, kdy pod výhružkou použití zbraně získala od pracovnice banky finanční hotovost v řádech několika desítek tisíc korun. Peníze poté dala do tašky a odešla. Kriminalisté po ženě pátrali, vyhodnocovali dostupné elektronické záznamy a stopy, které nechala na místě.
 
Počátkem července žena opět“ udeřila“ na menší pobočce banky mimo krajské město, kde stejným způsobem, se zbraní v ruce požadovala vydání finanční hotovost. Pokladní jí peníze však nevydala a „loupežnice“ poté odešla.
 
Den nato se vrátila opět do krajského města, kde ve směnárně pod pohrůžkou použití zbraně, položila na pult tašku a požadovala vydání peněz. Toto jednání však slyšel náhodný svědek, který okamžitě informoval policisty na tísňové lince 158. Ti po příjezdu zjistili veškeré dostupné informace k popisu ženy a za několik minut jí zadrželi.
 
Vyšetřováním posledního případu kriminalisté objasnili předchozí dva. Kriminalisté proti ženě zahájili trestní stíhání pro naplnění skutkové podstaty zločinu loupeže, vyšetřování je prováděno nevazebně.
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
15. července 2013

vytisknout  e-mailem